Municipalitatea din Caracal vrea să construiască un nou bloc de locuinţe pentru tineri, să anveopeze termic blocurile din oraş şi să înfiinţeze o groapă de deşeuri inerte şi o groapă de deşeuri vegetale.

Primarul Ion Doldurea a explicat că finanţarea pentru aceste proiecte ar trebui să vină prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Edilul a explicat că, până la publicare ghidurilor de finanţare, municipalitatea pregăteşte documentaţia pentru proiectele pe care vrea să le iniţieze.

„Pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care sunt bani europeni, avem pregătite şi aşteptăm ghidurile de finanţare mai multe proiecte. Ne-am propus un bloc de locuinţe pentru tineret. Noi fiind municipiu de gradul doi avem prevăzută o sumă de peste trei milioane de euro pentru acest bloc. Ne-am mai propus realizarea creşterii eficienţei energetice pentru clădiri multietajate, adică pentru blocuri, şi aşteptăm să vedem cât vine de la Uniunea Europeană, cât trebuie să dăm noi, cetăţenii. De asemenea, am pregătit documentaţia pentru o groapă de deşeuri inerte şi o groapă de deşeuri vegetale. Acesta ar fi un minim pe care noi sperăm să-l obţinem de la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a explicat Ion Doldurea.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentComentariu: Desemnarea lui Cioloş. Şi, totuşi, dacă nimic nu e întâmplător
Articolul următorBilanț coronavirus 12 octombrie. Un nou record de infectări și decese în România