Primarul Slatinei, Emil Moţ, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că funcţionarii din cadrul Ministerului Tineretului refuză să de acordul municipalităţii pentru transformrea fostului ştrand din cartierul Progresul într-un parc.

Moţ a declarat că municipalitatea îndeplineşte toate condiţiile pentru schimbare destinaţiei fostei zone de agrement.

„La ştrandul din Progresul am avut zeci de discuții și drumuri la București, la Ministerul Tineretului și nu am cu cine să mă înțeleg. E un focar de infecție, dar efectiv nu vor să îmi dea baza să o fac parc. Au fost aici, au văzut pe teren, au verificat, au văzut că îndeplinim toate condițiile pentru schimbarea destinației: avem un bazin didactic mult mai bun decât era cel de la ștrand, avem piscina de jos de la Plaja Olt, mult mai bună decât era cea de acolo”, a declarat Emil Moţ.

Primarul a arătat că cel mai recent motiv invocat de reprezentanţii MTS este faptul că Slatina nu are un număr suficient de terenuri de tenis.

„S-au legat de faptul că nu sunt cele șase terenuri de tenis. Nu e nicio problemă, am prins bani și pentru acestea. Studiul de fezabilitate s-a terminat, scoatem în licitație cele șase terenuri de tenis pe care le facem la Clubul nautic. Undeva în primăvară, până în luna iunie, vor fi gata. Să văd ce mai zic atunci”, a mai declarat Moţ.

Ştrandul din cartierul Progresul, numit şi Baza sportivă „Dimitrie Dobrescu”, a fost timp de aproape 20 de ani cel mai căutat loc din Slatina. Având dimensiuni generoase, acesta oferea două bazine de înot – unul pentru adulţi şi un altul pentru copii, dar şi alte alternative de petrecere a timpului liber în sezonul cald: tenis de masă, karting, tenis de câmp, plus duşuri şi vestiare.

Ulterior, în primii ani de după 1990, ştrandul a decăzut, un motiv fiind şi preluarea sa de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS), ai cărei diriguitori nu au mişcat un deget de-a lungul anilor pentru a îl reda locuitorilor urbei.

Abia în urmă cu cinci ani s-a ivit o şansă însemnată pentru resuscitarea Ştrandului Progresul odată cu adoptarea în Consiliul Local, în luna martie 2012, a unui proiect pentru revigorarea Bazei „Dimitrie Dobrescu”, aceasta după ce municipalitatea a reuşit cu greu să reintre în posesia obiectivului prin preluarea de la DJTS Olt şi Ministerul Tineretului.

Iniţiativa autorităţilor locale aprobată în Consiliul Local se baza pe un parteneriat public-privat în valoare totală de 18,4 milioane de lei. Proiectul prevedea ca lucrările să se desfăşoare pe trei etape, care urmau a se întinde pe durata a trei ani. Prima etapă a investiţiei menţiona lucrări de reabilitare pentru care urmau să se cheltuiască aproape două milioane de lei.

Banii trebuia folosiţi pentru: reamenajarea clădirii vestiarelor, bazinul mare (1.250 metri pătraţi), casa pompelor, rezervorul-tampon. În plus, era prevăzută şi o parcare de 5.273 metri pătraţi, refacerea împrejmuirilor şi a spaţiilor verzi, a gazonului, amenajarea de paviment şi rezolvarea problemei utilităţilor.

Grosul lucrărilor ar fi urmat să aibă loc în cadrul celei de-a doua etape, pentru care era prevăzut să se aloce nu mai puţin de 12 milioane lei de la bugetul local. Aici ar fi intrat: reabilitarea bazinului mic (625 mp, n.a.), amenajarea de duşuri exterioare, a unei cabine-poartă, un tobogan şi spaţii verzi, plus recordul la reţeaua de canalizare.

În cea de-a treia şi ultima etapă ar fi trebuit să se aibă în vedere alte lucrări importante: amenajarea de terenuri de sport şi modernizarea clădirii vestiarelor. Zona din dreapta intrării în clădire ar fi fost rezervată pentru amenajarea de vestiare cu grupuri sanitare şi duşuri, centrală termică, cabinet medical, birouri pentru administraţie, zonă de depozitare bază sportivă şi grup sanitar.

Din păcate, totul a rămas încremenit pe hârtie, nefiind găsite surse de finanţare pentru acest proiect.

Articolul precedentCreşă şi grădiniţă, cu fonduri europene, la fosta unitate militară din Slatina
Articolul următorTrei tineri în spital după ce au intrat cu maşina într-un pom de pe marginea drumului – FOTO