Primarul Slatinei, Emil Moţ, crede că Guvernul României n-a avut niciun motiv real să atace la CCR legea privind transferul unei suprafeţe de teren municipalităţii slătinene, în vederea construirii Centurii Mediene de Ocolire.

Edilul consideră că motivul este unul politic, pentru a pune beţe în roate unui proiect iniţiat de un primar PSD.

„Pentru cele 60 de hectare pe care ni le-au trecut nouă prin lege să te opui că n-au caii de mâncare – 30 de cai din 500 de hectare, este o aberaţie. Au atacat-o la Curtea Constituţională şi vă şi spun de ce au atacat-o. Este politic: de ce să facă un primar PSD ceva? Vin alegerile locale. Ei trebuie să-şi crească candidaţii lor, iar pe noi, pe ceilalţi, trebuie să ne oprească cu absolut toate mijloacele posibile”, a declarat Emil Moţ.

El a adăugat că acest lucru se vede şi din termenul solicitat de Executiv, după alegeri.

„Ziua în care se desfăşoară audierea la CCR este 30 septembrie. Nu vi se pare că totuşi este cusută cu aţă albă. Contestaţia este depusă din luna iunie şi au cerut termen după alegeri. Noi puteam să facem o investiţie de infrastructură uriaşă pentru municipiul Slatina. Prelua tot traficul greu şi aveam şi parcă pentru toate TIR-urile”, a conchis Emil Moţ.

Proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Numai că Guvernul României a ales să pună beţe în roate dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională.