Bugetul Slatinei a fost aprobat astăzi de consilierii locali, în ședință extraordinară. Banii primiți din partea Guvernului sunt mai puțini decât estimările municipalității, așa că se va trece la tăieri de cheltuieli. Partea bună este că investițiile vor continua, în mare parte datorită excedentului bugetar din anii anteriori. Primarul Slatinei, Emil Moț, a explicat care sunt prioritățile anului 2019, în Slatina.

Începând de astăzi, Slatina are buget. Valoarea lui este însă mult sub așteptările municipalității. După o analiză a sumelor primite de la Guvern, concluzia autorităților este că noua formulă de calcul nu avantajează orașul reședință de județ. „Acest buget nu a venit după doleanțele noastre. Trebuia să primim 100 de milioane de lei. Am primit 79 e milioane din care trebuie să mai scădem aproximativ 16 milioane, cheltuieli cu asistența socială. Deci nu aș putea să spun că e un buget prea bun, chiar absolut deloc”, a  spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Salubritatea, spațiile verzi, sportul și cultura sunt principalele capitolele afectate de bugetul pe anul acesta. „În bugetul pe anul acesta se vor reflecta tăieri masive de la tot ce înseamnă funcționarea primăriei, adică de la salubritate, de la spații verzi, de la cultură, de la sport, tot ce înseamnă funcționarea primăriei”, a explicat edilul.

Investițiile nu vor avea însă de suferit, anunță edilul. Sumele rezultate din excedentul bugetar sunt cele pe care se bazează municipalitatea, pentru a demara noi lucrări în oraș. „Lucrurile nu stau chiar atât de rău pe partea de investiții. Un lucru foarte bun este că noi am avut aproximativ 70 de milioane de lei excedent, iar investițiile în Slatina nu se vor opri. Va fi o pauză pe partea de funcționare și să sperăm că la rectificarea bugetară viitoare vom primi bani în plus. Partea de investiții va funcționa și aici vorbim de lifturile promise oamenilor, de noua esplanadă, de terenurile de tenis de la clubul nautic, de cele 64 de noi camere pe care le pune, de cele 58 de studii de fezabilitate pentru reabilitarea de noi blocuri”, a mai spus primarul Slatinei.

Tot astăzi, au fost aprobate bugetele direcțiilor din subordinea Consiliului Local, respectiv ale Direcției Administrarea Străzilor, Direcției Administrarea Patrimoniului, Clubului Nautic, Direcției de Asistență Socială și Poliției Locale.

Articolul precedentBugetul Slatinei, aprobat astăzi. Municipalitatea a făcut împărțirea banilor
Articolul următorConducerea ALRO, prezentă la negocieri cu sindicaliștii, pentru salarii mai mari