După ce au fost uciși toți porcii și au fost dezinfectate gospodăriile, la Rusănești vor fi aduși porci santinelă, la începutul lunii februarie. Veterinarii îi vor supraveghea timp de 45 de zile, după care le vor face analize să vadă dacă virusul pestei porcine a fost eliminat.

Primii porci vor intra în Rusănești pe cel mai probabil pe 2 februarie, atunci când se vor împlini cele 40 de zile prevăzute de reglementările în vigoare de la ultima dezinfecție efectuată în localitate. „La data efectuării ultimei dezinsecții, respectiv 19 decembrie 2018, s-a stabilit o dată estimată la care se va putea face introducerea porcilor santinelă, aceasta fiind data de 2 februarie. Se introduc porcii santinelă care provin din exploatații care nu au fost supuse unor restricții privind pesta porcină africană, care sunt monitorizați timp de 45 de zile”, a explicat Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

După această perioadă, veterinarii vor preleva probe de la porcii santinelă, pe care le vor trimite la analize. Dacă rezultatele sunt bune, se va relua creșterea porcilor în toată comuna.

Articolul precedentVama Slatina, lăsată fără gaze. Vameșii tremură în birouri de la începutul iernii
Articolul următorSute de cupluri din Slatina au primit bani de la primărie, cu ocazia cununiei civile