Primăria Dobrosloveni desfășoară, în această perioadă, RomulaFest, un festival roman, care își propune să reînvie istoria, tehnicile de luptă și modul de viață al strămoșilor noștri. Este primul eveniment de acest gen organizat în România de o primărie din mediul rural, iar inițiativa autorităților locale s-a bucurat de aprecierea unor oameni de cultură importanți.

RomulaFest, primul festival medieval organizat de o localitate rurală din România, Primăria Dobrosloveni, a început aseară. Cu torțe în mână, trupele de daci și romani i-au invitat de oamenii locului la festival. Demonstrația a avut loc în fața Primăriei Caracal, scopul fiind  acela de a atrage cât mai mulți vizitatori la festivalul din comuna vecină.

În fața publicului au fost aduși inclusivi câini de luptă dresați, care s-au împrietenit cu cei mici.

Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, promotorul acestui festival, i-a invitat pe toți cei pasionați de istorie să ia parte la activitățile festivalului. De astăzi și până duminică după-amiază se desfășoară ateliere, dar și lupte demonstrative între daci și romani, în satul istoric Reșca din Dobrosloveni.

Festivalul a fost bine primit de olteni, care au admirat încă de aseară luptele dintre daci și romani, dar și armele și portul din antichitate. Pentru copii a fost o lecție valoroasă de istorie.

Articolul precedentCUTREMURĂTOR. Zeci de câini chinuiţi, ucişi şi arşi, la un adăpost din judeţul Olt
Articolul următorSute de slătineni continuă să stea la coadă până noaptea târziu pentru un hamburgher. Cum îi ironizează un tânăr- VIDEO