Proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia”, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 3 – O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1. – Îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră, este aproape de final.

Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Olt, în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria. În cadrul proiectului, miercuri, în sala de şedinţe a CJ Olt, s-a desfăşurat o nouă conferinţă de presă la care au participat vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, Dana Lungu, dar şi reprezentanţi ai ISU şi Jandarmeriei Olt.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv finanţarea nerambursabilă) este de 916.047,52 Euro, din care:  778.640,38  Euro finanțare nerambursabilă din FEDER, 119. 077,33 Euro cofinanțare de la Bugetele de Stat , 18.330,11  Euro cofinanțare proprie a partenerilor: 416.211,90 euro CJ Olt şi 499.835,62 euro DMM.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților, cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt-Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

Proiectul a fost prelungit de două ori, prin două acte adiționale la contractul de finanțare, cauzate de lipsa de participanți la licitații.

 Prin urmare, prin actul adițional nr.1 la contractul de finanțare, semnat în 03.08.2020, durata proiectului a fost extinsă cu 7 luni, pâna în 24.03.2021. Având în vedere că la 4 licitații anterioare nu au fost participanți, s-au făcut studii de piață pentru echipamentele proiectului, prețurile acestora trebuind să fie actualizate, astfel rezultând o diferență de 129.983 euro, față de bugetul aprobat al proiectului, diferență ce va fi suportată de CJ Olt drept cheltuieli neeligibile.

Prin actul adițional nr.2, a fost prelungită, cu alte 7 luni, durata de implementare, din cauza cerinței unuia dintre participanții la licitație de a mări  timpul de livrare a mașinii de stingere cu apă și spumă, având în vedere durata de echipare a mașinii cu echipamentele solicitate.

 După fiecare act adițional la contractul de finanțare, contractele de publicitate și audit, precum și cel de interpretariat au fost prelungite, astfel încât să cuprindă durata extinsă a implementării proiectului.

Până în prezent, în ceea ce privește Consiliul Județean Olt, au fost realizate activitățile propuse prin proiect și au fost achiziționate 3 ATV-uri (pentru IJJ Olt), un jeep pick-up (pentru ISU Olt), o mașină de stingere cu apă și spumă (pentru ISU Olt) ce urmează a fi furnizată până la finalul anului în curs, echipamentele de birotică (scanner Canon și 7 stick-uri USB, 5 pentru membrii echipei de implementare și câte unul pentru reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt), urmând ca în perioada următoare să fie achiziționate și restul echipamentelor constând în 3 vehicule utilitare, o barcă cu motor, 5 veste de salvare, funie, toate destinate Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

 

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentRaport CoVid-19, 28 iulie: 159 cazuri noi, un deces, 47 pacienți în ATI
Articolul următorFOTBAL: România a fost eliminată de la Jocurile Olimpice!