Proiectul AVE („Asta Vreau Eu!”) din cadrul campaniei naționale cu titlul ”Programul educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – inițiată de Inspecția Muncii, a fost lansat, marţi, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt Inspectoratul Școlar Județean Olt, Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina Școala Gimnazială Mărunței, Școala Gimnazială Coteana şi Școala Gimnazială Strejești de Jos.

„Liceul «Alexe Marin» şi-a propus să realizeze, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, un proiect interesant de formare a unor competenţ de orientare socială şi profesională a elevilor de gimnaziu. Astfel încât aceştia să-şi formeze din timp anumite cunoştinţe despre ceea ce înseamnă procesele de muncă, regulile de protecţia muncii pentru ca atunci când îşi vor alege meseria să fie în cunoştinţă de cauză. Deocamndată, am început cu patru şcoli gimnaziale şi încercăm să cuprindem cât mai mulţi elevi”, a declarat directorul liceului, Marian Croitoru.

Inspectorul şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, Vera Rachină, a vorbit despre importanţa unor astfel de proiecte.

„Este îmbucurător faptul că se petrec astfel de întâmplări, de evenimente. Proiectul AVE va pune în legătură elevii de clase de gimnaziu cu liceele tehnologice şi vor afla de mici cât de frumos şi cât de bine este pentru ei să urmeze cursurile unui liceu tehnologic. Poate există încă teama de a venit la un astfel de liceu, iar prin astfel de proiecte în care participă alături elevi de gimnaziu şi elevi de liceu, aceste temeri vor dispărea”, a afirmat Vera Rachină.

Articolul precedentO glumă proastă a colegilor a trimis un adolescent la spital
Articolul următorDan Barna, declarații la Slatina, după dezvăluirile Rise Project