Specialiștii în proiecte europene din cadrul Primăriei Slatina pregătesc documentația pentru creșa și grădinița care vor fi construite pe terenul fostei unități militare. Vor să aibă dosarul depus cel târziu pe 15 decembrie, pentru a se asigura că vor primi finanțare de la Uniunea Europeană pentru aceste investiții.

Primăria Slatina vrea să obțină bani europeni prin Programul Operațional Regional, pentru a construi o creșă și o grădiniță noi, pe terenul fostei unități militare. Este un proiect în valoare de 15 milioane de lei, pentru care autoritățile realizează acum studiul de fezabilitate, astfel încât în cel mult o lună să depună documentația completă la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. „Studiul de fezabilitate este în lucru. Suprafața exactă și designul clădirilor nu le știm încă, pentru că așteptăm să vedem ce spune arhitectul. Trebuie să respectăm anumite condiții legate de fluxul alimentelor, iar în funcție de asta se vor stabili toate aceste detalii”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Primăria Slatina a alocat o suprafață de 3.000 de metri pătrați din terenul preluat de la Armată, pentru creșă și grădiniță. În zona gării nu există nicio grădiniță cu program prelungit și nici creșă.

Articolul precedentA doua centură a Caracalului, în linie dreaptă. Se toarnă asfalt pe primul segment
Articolul următorFestival de teatru dedicat lui Eugen Ionescu, la Slatina