În câteva săptămâni se deschid șantierele pe tronsonul din Olt al Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Informația fost confirmată și de cei de la compania națională de drumuri, care au explicat că etapa de analiză a documentației tehnice se apropie de final.

Construcția tronsonului din Olt al Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești începe mai devreme. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că șantierul va fi deschis în câteva săptămâni. Cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au explicat că, în acest moment, se face o ultimă verificare a proiectului tehnic. „Este vorba practic de avizarea proiectului tehnic prezentat de constructor, iar după ce această etapă va fi finalizată, iar acest lucru se va întâmpla în curând, se va intra în execuție. Practic domnul ministru asta a anunțat, că se finalizează mai repede faza de proiectare și ca atare se poate intra în faza de execuție”, a spus Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR

Construirea unor centuri ocolitoare la Balș și la Slatina sunt lucrări care vor fi executate cu prioritate în cadrul acestui mare proiect. „Încercăm să abordăm în primă fază aceste zone care sunt aglomerate pentru a rezolva practic aceste puncte de conflict, dar depinde foarte mult de constructor și de modul în care poate aborda aceste puncte. Vom insista să înceapă și să facă funcționale zonele care acum sunt foarte aglomerate, respectiv Balș și Slatina și care nu au variante ocolitoare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, care traversează județul Olt, este construit de o firmă românească, UMB Spedition Bacău. Conducerea companiei a anunțat, într-o întâlnire de lucru organizată la Slatina, că își propune ca perioada de proiectare, stabilită în contract pentru o perioadă de 1 an, să fie scurtată.

Articolul precedentCrima de la Psihiatria Slatina, după un an. Ce s-a întâmplat cu poliţistul indicat în biletul de adio al criminalului
Articolul următorCum vor fi identificați și eliminați trișorii de la „Crosul primăverii 5K”