Fraţii Alin şi Marius Ghiţă şi Alin Dobre, zis „Aşă”, trei dintre membrii „Clanului Sportivilor” din Slatina, au fost plasaţi sub control judiciar pe 60 de zile, în urma scandalului izbucnit, duminică, între ei şi mai mulţi romi de pe strada Panselelor, şi după percheziţiile desfăşurate miercuri de poliţiştii din Slatina, mascaţii SAS şi jandarmii olteni.

Faţă de cei trei, la propunere poliţiştilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a dispus controlul judiciar pe 60 de zile.

Scandalul a izbucnit, duminică după-amiază, când luptătorul Alin Ghiţă a intrat în conflict cu un slătinean de etnie romă, la o staţie peco de la intrarea în oraş dinspre Craiova. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, în urma conflictului, şapte-opt sportivi, printre care Alin Ghiţă, fratele său, şi Alin Dobre, zis „Aşă”, s-au dus să-l caute pe celălalt bărbat, într-o comunitate de romi de pe strada Panselelor din Slatina.

Văzându-i, acesta s-a refugiat în locuinţa unui vecin, sportivii intrând peste el şi bătându-l crunt, folosind printre altele o bâtă telescopică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde s-au strâns zeci de romi.

În aceeaşi seară, dar mai târziu, poliţiştii din Slatina şi mascaţii SAS au reuşit să aplaneze un nou conflict dintre cele două grupuri. Oamenii legii i-au găsit pe sportivi pe bulevardul A.I. Cuza, în zona unui local cu jocuri de noroc, pregătiţi să reînceapă scandalul.

Cinci percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de poliţiştii din Slatina, mascaţii SAS şi jandarmii olteni, în urma evenimentului.

Articolul precedentArest preventiv pentru cei patru traficanţi de droguri din Olt
Articolul următorCartier din Slatina, sub asediu. Poliţiştii, jandarmii şi mascaţii patrulează după luptele de stradă dintre două clanuri rivale