Administratorul firmei SC European Waste Technology (EWT) SRL, care construiește în Craiova platformele pentru containerele îngropate, amenință că intră în greva foamei, după ce a și blocat strada din fața Consiliului Județean Dolj, cu mai multe utilaje, nemulțumit fiind de colaborarea cu cei din administrația județeană. 

Marius Croitoru, patronul firmei, susține că se întârzie cu amplasarea containerelor îngropate din cauza Consiliului Județean Dolj.

Acesta spune că instituția întârzie predarea amplasamentelor pentru că nu ar avea documentațiile necesare pentru autorizațiile de construcție.

Contractul a fost atribuit SC EWT SRL în anul 2018. La finalul acestui an era și termenul de finalizare.

„Ne aflăm din nou în pragul de a prelungi contractul. Plătim cu peste o mie de euro containerul mai scump. Și noi și Consiliul județean am făcut două consultări către Direcția de achiziții publice, am primit răspunsuri, am demonstrat cu facturi că noi le plătim mai scumpe, conform instrucțiunii ANAF nr. 2, întrucât nu s-a prelungit din cauza noastră. Trebuie ca CJ Dolj să ne plătească costurile de achiziție. N-au luat nicio măsură”, a spus Croitoru.

Consiliul Județean Dolj a fost chemat în instanță din această cauză.

La rândul lor, reprezentanții CJ Dolj au precizat că atâta vreme cât există un proces în derulare, instanța își va face treaba.

„Nu avem nimic de ascuns. Fiecare răspunde pentru ceea ce face. Pentru orice încălcare a legii, fiecare cetățean din România trebuie să răspundă. Dacă cineva încalcă legea, răspunde în fața instituțiilor abilitate. Domnul a venit și a stat de vorbă cu noi. Nu aș dori să intrăm prea mult în detalii pentru că există și un proces pe rol. Dânsul are și niște solicitări care, din punct de vedere juridic, din partea CJ Dolj except cadrul legal și nu avem cum să le onorăm. Dânsul s-a adresat instanței. Așteptăm instanța să decidă”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj, Mihai Neațu.

Administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, a precizat că din cele 438 de paltforme câte sunt prevăzute în contract, mai sunt de executat 160.

Acesta susține că aproximativ 80 de platforme au fost predate în vederea execuție, dar că firma nu a făcut niciun pas în acest sens.

„Dintre acestea, în jur de 75-80 de platforme sunt predate cu proces verbal, cu ordin de începere a execuției. Până acum nu s-a mișcat nimic”, a explicat Durle.

Polițiștii au stat de vorbă cu administratorul firmei, dispunând să ia utilajele de pe acel tronson de stradă. L-au chemat și la secția de Poliție, dar Croitoru a refuzat, motivând că a decis să intre în greva foamei din cauza situației în care se găsește.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentOlt: CAS a început procesul de contractare cu furnizorii
Articolul următorSchimbări majore în programul ”România educată”: revine examenul de admitere în liceele în care este concurență și se reorganizează Inspectoratele Școlare