Sunt ape tulburi în politica din județ, mai ales în tabăra celor de la ALDE. După ce liderul lor a anunțat că partidul iese de la guvernare, se vor produce, inevitabil, schimbări și la nivel de județ. Subprefectul recent instalat în funcție, Florin Dumitru, dar și alți liberali democrați își vor pierde funcțiile. Schimbări pot fi și în consiliile locale, dar și în consiliul județean.

PSD Olt îi ține pe jar pe aliații de la ALDE. Președintele executiv al partidului, Marius Oprescu, a spus că nu a discutat până acum cu liderul liberalilor și democraților din Olt despre schimbările care se vor produce. Așteaptă luarea unor decizii la nivel național și apoi o întâlnire cu liderii locali, înainte de luarea unei decizii. „Nu am avut nici un fel de discuție cu cei de la ALDE până în acest moment și nici nu vom avea până când nu avem și noi o consultare, în cadrul organizației județene, în forurile statutare. Până acum nu am avut această întâlnire, pentru că majoritatea parlamentarilor și domnul Paul Stănescu se vor afla la sfârșitul săptămânii la Mamaia, unde are loc întâlnirea grupurilor parlamentare reunite înainte de începerea sesiunii din toamnă”, a declarat astăzi Marius Oprescu.

La nivel local, ALDE și PSD au făcut înțelegere încă dinainte de ultimele alegeri locale, fiind stabilit că se vor susține unii pe alții în formarea majorității în consiliile locale. Între timp însă, în mai multe localități, cei de la ALDE nu și-au mai respectat promisiunea, așa că alianța cu PSD atârnă acum de un fir de ață. „În acest moment nu pot să vă dau o soluție, nici că vor ieși din alianța locală, care nu are nicio legătură cu cea națională, dar nici că o vom păstra. Atâta timp cât n-am avut o consultare în grupurile statutare, aș putea să spun acum doar o părere personală”, a mai spus Marius Oprescu.

Cert este că, după ieșirea de la guvernare, oamenii ALDE vor fi înlăturați din funcțiile de conducere p care la dețin atât în Prefectura Olt cât și în celelalte instituții județene.

Articolul precedent23 de milioane de lei pentru căminul de bătrâni de la Fălcoiu. Când va fi gata
Articolul următorPrimăriile din județ, cu macheta la Ministerul Finanțelor. Cine plătește indemnizațiile persoanelor cu handicap