Fermierii din Olt care s-au înscris în proiectul pilot al Ministerului Agriculturii, pentru a livra roșii în magazinele Kaufland au primit răsadurile și îngrășămintele. Toate sunt dintr-un soi românesc, productiv.

În program sunt înscriși fermieri din comunele Pleșoiu și Strejești, care primesc semințe, răsaduri în îngrășăminte de calitate la prețuri foarte mici și vor fi ajutați cu sortarea, ambalarea și transportul legumelor către supermarketuri. „Membrii Cooperativelor din Plesoiu, Strejesti și ai Cooperativei Desa-Dolj, vor planta răsadurile de tomate in perioada următoare, și toată producația va ajunge pe rafturile unui mare lanț de supermarketuri…Organizarea micilor producători in Cooperative și conectarea cu rețelele de supermarket, vor ajuta atât producătorii cât și consumatorii români, precum și scăderea importurile la produsele care le putem realiza in România !”, a anunțat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Proiectul mai presupune, pe lângă achiziționarea de inputuri, și realizarea unui depozit central de legume, dar și a unor depozite mai mici, în corturi cu temperatură controlată, în marile bazine legumicole din țară.

Articolul precedentPoliţist de la Rutieră, săltat pentru proxenetism şi cămătărie
Articolul următorS-a dat startul înscrierilor la “Crosul primăverii 5K”