Proiectul privind reabilitarea Parcului „Constantin Poroineanu” din Caracal a fost aprobat, potrivit noului primar al municipiului, Ion Doldurea.

Acesta a declarat, la emisiunea „Reporter 24” de la Olt Tv, că este vorba despre un proiect în valoare de cinci milioane de euro. Doldurea şi-a exprimat speranţa că procedurile birocratice vor dura cât mai puţin.

„Am primit confirmarea că proiectul legat de Parcul Poroineanu, în valoare de cinci milioane de euro, a fost aprobat şi va trece la finanţare. Este un lucru foarte-foarte bun. Din păcate nu putem face investiţii, acestea vor urma separat, dar tot ceea ce ţine de parc, alei, totul se va transforma în bine. În doi, maximum trei ani, acest proiect va fi pus în aplicare”, a declarat Ion Doldurea.

Executat de arhitecţii peisagişti francezi Pinard şi Rédont, „Parcul de cultură şi odihnă“ are drept model Cişmigiul bucureştean, executat tot după planurile francezilor. Este situat în partea de Vest-Nord-Vest a municipiului, între două vechi şi cunoscute cartiere, Bold şi Protoseni, în apropierea centrului administrativ.

Se întinde pe o suprafaţă de 25,5 ha, din care circa 16 ha reprezintă vegetaţie, diferenţa fiind ocupată de alei şi monumente de artă, stadion de fotbal şi terenuri de handbal, lac de agrement cu o insulă, amenajat pe cursul râului Gologan şi alte dotări edilitare.

Sursa: Realitatea de Olt