O echipă de medici tineri de  la secția de Chirurgie Bucală şi Maxilo-Facială de la Spitalul Slatina a reușit să îi reconstruiască mandibula unui pacient din județul Vâlcea. Bărbatul a venit astăzi la control și a mărturisit că este foarte mulțumit de serviciile medicale primite.

 În urmă cu aproximativ o lună, Ilie Costea a venit la Spitalul Slatina la indicațiile unul medic stomatolog din Craiova, care i-a spus că are o tumoare de mandibulă. „Am fost la un stomatolog la Craiova, care mi-a depistat tumora de mandibulă. El m-a trimis la doctorul Săndulescu de la Spitalul Slatina. După ce am fost investigat, medicii de la Slatina mi-au spus despre ce este vorba. Mi-au făcut şi o biopsie să vadă ce natură are tumora. Mi-au explicat în detaliu ce vor să facă, riscurile, toţi paşii intervenţiei”, a spus pacientul.

A înțeles că este vorba despre o intervenție dificilă și a vrut să se asigure că va beneficia de cele mai multe servicii, așa că a mers și la alte unități medicale să ceară o părere. „Am mai fost şi la alte spitale din ţară, însă am ales Slatina pentru că aceşti doctori m-au convins. Mi-a plăcut comportamentul medicilor, modul în care mi-au explicat situaţia, mi-au dat toate amănuntele operatorii, postoperatorii. Mi-au arătat inclusiv proteza 3D, mi-au arătat cum este mandibula mea, cum va arăta după intervenţie. Mi-au spus că îmi vor lua os de la picior, pentru că am nevoie şi de reconstrucţie. În celelalte spitale nu mi s-a expus această variantă cu tehnologia 3D. Într-un spital, mi s-a spus că nu au echipă pentru o asemenea operaţie. Ba nu aveau plasticieni. În fine, mi-au spus că nu pot face această operaţie. La Slatina s-a putut, respect pentru aceşti doctori şi pentru asistente”, a mărturisit Ilie Costea.

Bărbatul s-a declarat mulțumit de medicii slătineni și a spus că nu regretă nicio clipă alegerea făcută. „Toţi mi-au reproşat de ce aleg Slatina, că de ce nu merg la Bucureşti, pentru că eu şi lucrez acolo. Mulţi au o impresie greşită despre doctorii din provincie. Eu am avut parte de un tratament foarte bun aici atât din partea doctorilor, cât şi a asistentelor”, a spus Ilie Costea.

Articolul precedentO nouă răpire în Caracal. O tânără a fost luată de pe stradă şi urcată uu forţa într-o maşină
Articolul următorCe măsură a luat poliţia în cazul tinerei răpite la Caracal