Deși amenzile pentru munca la negru au crescut foarte mult în ultimii ani, mai sunt încă angajatori care încearcă să păcălească legea. Luna trecută, inspectorii de muncă au găsit nouă astfel de situații, la șase societăți din județ.

Societățile depistate cu astfel de nereguli sunt din Slatina, Caracal, Potcoava și Drăgănești Olt, în domeniul confecțiilor textile și al comerțului. Valoarea totală a amenzilor aplicate celor șase societăți care practicau munca la negru a fost de 180.000 lei.

Inspectorii de muncă au mai depistat și alte neconformități în timpul celor peste 230 de controale efectuate în tot județul. „În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere. În urma controalelor efectuate, s-au identificat 259 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 142 sancțiuni, din care 132 avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 195.500 lei”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de ITM Olt.

Articolul precedentTeribilism sau inconștiență. Adolescentă fără permis a lovit o mașină parcată și vitrina unui magazin – FOTO
Articolul următor„Fiecare copil merită o poveste”, proiect prin care peste 1.200 de preșcolari vor primi cărți