Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt caută asistenți maternali. Anul acesta, vor fi pregătite și angajate 40 de persoane pentru această meserie. Până acum și-au anunțat intenția de a practica această meserie 70 de persoane. 10 dintre ele s-au retras, iar dintre cei rămași, numai 13 au respectat condițiile.

60 de dosare ale oltenilor interesați să devină asistenți maternali au fost evaluate, însă 37, au fost respinse, pentru că solicitanții nu îndeplineau condițiile cerute de lege. 13 persoane au absolvit cursuri și au primit atestatele care le permit să profeseze, nouă fiind deja angajate în rețeaua de asistenți maternali din județ.

Instituția olteană a accesat fonduri europene din intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” pentru că duce lipsă de asistenți maternali care să îi îngrijească pe micuții aflați în grija statului. „Proiectul se derulează pe o perioadă de 5 ani, începând cu 2019. Scopul este să extindem rețeaua de asistenți maternali din județul Olt, ca angajați ai DGASPC. Proiectul presupune evaluarea și angajarea unui număr de 100 de asistenți maternali pe parcursul acestor 5 ani, în anul 2019 fiind vorba de angajarea a 40 de asistenți maternali”, au anunțat reprezentanții DGASPC Olt.

Viitorii asistenți maternali vor primi din partea statului salariu, dar și alocația de plasament pentru copiii pe care îi îngrijesc. Veniturile salariale sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 lei brut pe lună.

Articolul precedentPaul Stănescu, despre candidatul PSD la prezidențiale: „Avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție”
Articolul următorDouă fetițe au murit înecate la Caracal- Imagini dramatice de la fața locului