Municipalitatea slătineană a lansat în dezbatere publică un proiect prin care va permite tuturor spaţiilor de la parterul blocurilor să fie transformate în spaţii comerciale, acest lucru fiind restricţionat, până acum, doar pentru patru străzi.

Arhitectul şef al Slatinei, Adrian Birin, a declarat că este vorba despre un nou regulament, actualizat, care va înlocui o reglementare veche de mai bine de zece ani.

„Până acum, conform unui regulament din anul 2007, existau nişte restricţii. Permiteam transformarea unor spaţii de locuit în spaţii comerciale, la parterul blocurilor, doar pentru cele orientate către patru străzi: A.I. Cuza, Primăverii, Libertăţii şi Ecaterina Teodoroiu. În ultima vreme, avem solicitări şi pentru alte străzi – Arcului, Mănăstirii, Cuza Vodă, Văilor, peste tot. La audienţele domnului primar a fost ridicată această problemă şi s-a decis să stabilim, în baza Planului de Urbanism General, să se permită şi pe alte străzi, în baza documentaţiilor necesare, să poată fi schimbată destinaţia”, a afirmat Birin.

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, regulamentul va stabili şi reguli privind amplasarea faţă de aliniament, accese, retrageri obligatorii faţă de drumurile publice, fiind nominalizate şi zonele unde sunt permise, prin Planul Urbanistic General, astfel de lucrări.

„În prezent, în municipiul Slatina, la parterul blocruilor de locuinţe s-a amenajat o serie de spaţii comerciale cu diverse funcţiuni, creându-se o discrepanţă între zonele centrale şi zonele periferice, astfel că este necesar a se modifica actualul regulament de transformare a locuinţelor în spaţii comercilae, încât toţi cetăţenii să beneficieze de condiţii de trai şi confort similare”, se arată în documentul citat.

Articolul precedentAproape o mie de candidaţi din Olt susţin bacalaureatul, în sesiunea de toamnă
Articolul următorA început bacul de toamnă. Elev de la Caracal, eliminat din examen după ce a încercat să copieze la limba română