Localnicii din Potcoava au sesizat zilele trecute existența unor piei și resturi provenite de la porci mistreți. Ei au anunțat autoritățile veterinare, care s-au deplasat imediat la fața locului, să vadă ce s-a întâmplat.

A fost alertă de pestă porcină africană în satul Valea Merilor, din Potcoava, după ce localnicii au descoperit resturi de mistreți într-o groapă de gunoi. Oamenii au sunat imediat la Direcția Sanitară Veterinară. „O echipă constituită din medicul veterinar de liberă practică împuternicit la CSVA Potcoava şi reprezentanţi din partea primăriei Potcoava, Poliţiei Potcoava şi al Fondului de Vânătoare 11 Potcoava s-a deplasat imediat la faţa locului, fiind descoperite resturi aruncate la groapa de gunoi, provenite de la 5mistreţi ( piei, căpăţâni, porţiunea inferioară a membrelor cu ongloanele )”, au transmis astăzi reprezetanții insituției.

Veterinarii spun că nu au putut prevela probe pentru a stabili dacă mistreții aveau pestă africană. Nu au putut fi prelevate probe pentru a fi trimise la laborator, deoarece din resturile găsite nu se pot efectua determinări în direcţia pestei porcine africane. S-a procedat la îngroparea acestora conform procedurilor”, a mai transmis Direcția Sanitară Veterinară.

Articolul precedentDescinderi ale mascaţilor în judeţul Olt. Sunt vizaţi suspecţi de delapidare, înşelăciune şi fals
Articolul următorO primărie din Olt cumpără tobogane la suprapreţ