Piatra-Olt, Găneasa, Drăgăneşti, Dăneasa, Vişina, Şerbăneşti şi Crâmpoia ar putea fi primele localităţi în care Compania de Apă Olt o să dea ordinul de începere în cadrul marelui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 241 milioane de euro ce vizează modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din judeţ.

Directorul general al Companiei de Apă Olt, Cătălin Uşurelu, a declarat că aceste contracte sunt în faza de evaluare, după ce documentaţia a fost încărcat în sistemul electronic de achiziţii publice.

Tot într-o fază avansată a documentaţiei se află şi contractele privind construcţia unor staţii de tratare a apei, la Slatina şi în Balş.

„Pe data de 19 noiembrie, am semnat la Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare. Am avut o discuţie preliminară şi am avut acceptul ministerului şi consultantului Jaspers împreună cu care am întocmit documentaţia şi avem o serie de contracte într-o fază avansată. Este vorba despre două contracte de servicii – asistenţa tehnică şi supervizarea şi managementul proiectului – şi alte cinci contracte de lucrări ce sunt deja urcate în SICAP şi sunt în faza de evaluare. Vorbim de contractele de la Piatra Olt – Găneasa, Drăgăneşti – Dăneasa,Vişina şi Şerbăneşti-Crâmpoia. Pe lângă acestea, mai avem două contracte, staţia de tratare de la Slatina şi cea de la Balş, pe care le urcăm în această săptămână şi vor intra în evaluare. În toate cazurile este vorba despre proiectare şi execuţie. Vor fi şase luni pentru proiectare, după care va începe efectiv execuţia”, a declarat Uşurelu.

Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Peste 240 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

„Valoarea contractului este de 241 de milioane de euro, mare parte din finanțare fiind asigurată de Uniunea Europeană- 86%. Restul sumei este plătită din bugetul de stat și o contribuție de 2% din partea autorităților locale. În urma HG 667, emisă recent, și CAO va avea o cotă de 6%, respectiv 14 milioane de euro. Acest proiect a început în urmă cu aproximativ trei ani. Noi tot lucrăm la el, sunt investiții așteptate, care vor avea loc în 25 de UAT-uri, incluzând toate cele 7 orașe beneficiare”, a mai declarat directorul general al CAO.

Articolul precedentAccident pe un drum din Olt. Un biciclist a murit, după ce a fost lovit de un autoturism
Articolul următorPeste 5.600 de tichete sociale de Crăciun, distribuite de Primăria Slatina