Doi tineri în vârstă de 33 şi 34 de ani, din comuna olteană Brebeni, au fost reţinuţi de poliţiştii argeşeni, în urma celor patru percheziţii desfăşurate de oamenii legii în judeţul Olt, într-un dosar privind furtul calificat.

Cei doi urmează să fie prezentaţi, astăzi, Judecătoriei Câmpulung cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile

În urma perchezițiilor desfășurate, miercuri dimineaţă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au identificat și confiscat un autoturism despre care se crede că ar fi fost folosit la un furt.

De asemenea, polițiștii au identificat peste 500 de telefoane mobile, tablete, laptop-uri, accesorii de telefonie mobilă, unelte și scule electrice.

„Peste 100 dintre acestea sunt susceptibile a proveni din infracțiuni de furt, sau au fost deținute fără documente de proveniență, iar pentru restul urmează a fi verificată proveniența”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeş.

Patru percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri, de polişiştii din Argeş, în oraşul Balş şi comuna Brebeni, la persoane bănuite de infracțiuni de furt calificat.

Potrivit IPJ Argeş, acţiunea a fost desfăşurată de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și a secțiilor de poliție rurală arondate, împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Cei patru olteni sunt bănuiţi de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în data de 30 august, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în incinta unui magazin de pe raza municipiului Câmpulung de unde ar fi sustras telefoane mobile și tablete. Totodată, aceștia sunt bănuiți că ar fi părăsit locul faptei cu un autoturism având aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeş.

 

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 13.500 de euro.

Articolul precedentPNL Olt desfășoară două campanii sociale. Oferă consultații gratuite pentru femei
Articolul următorPaul Stănescu: „Îi asigur pe toți primarii că vom avea bani pentru PNDL”