Firma care a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din Olt, Rosal Grup, nu a reușit să respecte termenul de mobilizare stabilit la semnarea contractului, respectiv 19 septembrie 2018. După mai multe runde de negocieri, în care reprezentanții firmei de salubritate au cerut prelungirea termenului inițial de mobilizare de 120 de zile, astăzi s-a luat o decizie.

15 martie este noul termen asumat de societatea care se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din județ. Până atunci trebuie să aducă cele 73 de utilaje și pubelele specificate în caietul de sarcini, dar să achite și penalizări de întârziere, spun șefii Consiliului Județean. „Am avut astăzi o ultimă discuție cu avocatul Rosal. Vom semna un act adițional în care vom preciza un nou termen limită de mobilizare, respectiv 15 martie 2019. Însă până atunci societatea trebuie să achite penalități de întârziere, calculate conform contractului. Documentul va fi perfectat luni dimineață”, a explicat Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt.

Salubris, firma care va administra depozitul de deșeuri de la Bălteni are totul pregătit pentru a pune în funcțiune halda ecologică.

Reprezentanții Rosal au transmis, prin intermediul avocatului, că vor explica această situație în cel mai scurt timp.

Articolul precedentDepistaţi de poliţiştii de la Imigrări aflându-se ilegal în judeţul Olt
Articolul următorALRO Slatina , investiții de 115 milioane lei în cercetare și dezvoltare