Peste 400 de legumicultori din județ au ieșit cu roșiile la vânzare. Câțiva și-au rezervat mese în Piața Zahana, iar cei mai mulți vând în marile piețe din țară. Prețul pornește de la 20 de lei kilogramul și scade până la 14 lei, în funcție de cantitățile culese în fiecare zi.

Cu ajutorul sistemelor de încălzire pe care și le-au montat în solarii, mulți dintre legumicultorii din zona de sud a județului culeg deja roadele muncii lor. Roșiile românești, proaspete și gustoase, se vând foarte bine atât în marile piețe din apropiere de București cât și pe tarabele din Piața Zahana. „Până acum avem mai mult de 400 de fermieri olteni care știm că deja au ieșit cu roșiile pe piață. Aceștia își vând tomatele atât pe piețele din zona Pucheni cât și în piețele din Slatina, unde sunt 5-6 fermieri. Cei mai mulți producători sunt din zona de sud a județului: Izbiceni, Cilieni, Tia Mare”, a explicat Dragoș Drăghicescu, directorul Direcției Agricole Olt.

Ionuț Radu este unul dintre fermierii care vinde tomatele sale și în Piața Zahana, din Slatina. „Imediat după zilele de Paște am ieșit cu tomatele pe piață. Le-am vândut la început cu 20 de lei. Au scăzut la 14 lei și vedem cum vor evolua prețurile. Părinții mei sunt și ei în piețe din țară, iar acolo sunt prețuri mai mari. Aici, în Piața Zahana, vând aproximativ 100-120 de kilograme pe zi”, a  spus tânărul fermier din Obârșia.

Articolul precedentSemaforizare inteligentă în Balş, pe DN 65. Sistemul ar trebui dat în folosinţă, în august
Articolul următorOlt: Bătut şi şantajat de şase bărbaţi. Suspecţii au fost prinşi în flagrant