Primăria Slatina a desemnat constructorul care va amenaja cel mai mare și mai modern parc din oraș, cel de la Unitatea Militară. Acesta și-a luat angajamentul că până cel târziu în toamna anului viitor va amenaja suprafața de peste 3,5 hectare cu spații verzi, alei, teren de sport, pistă de alergare din tartan, locuri de joacă, dar și o stradă și o parcare.

Anunțat de municipalitate și mult așteptat de slătineni, parcul de la Unitatea Militară devine realitate. A fost desemnată firma care va începe în foarte scurt timp construcția acestei zone de agrement, a anunțat astăzi primarul Slatinei, Emil Moț. „Parcul de la Unitatea Militară este un proiect asumat de mine în campania electorală, iar astăzi, după doi ani, am ajuns la stadiul în care avem un câștigător. Într-o săptămână jumătate o să dăm ordinul de începere a lucrărilor la parcul de la Unitatea Militară”, a spus edilul.

Lucrările ar putea fi gata chiar în primăvara viitoare, dacă va fi o iarnă blândă și se va putea lucra intens. Cel puțin aceasta este promisiunea constructorului, care a avut o primă discuție cu edilul pe această temă. „Valoarea totală a proiectului este de 14.743.839 lei. Durata de execuție este de 26 de luni, așa cum a reieșit din studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, dar după estimările noastre și după ce am vorbit cu constructorul, probabil undeva la primăvară o să fie gata cu totul sau cel târziu la toamnă dacă se întârzie lucrările”, a explicat primarul Emil Moț.

Parcul, în suprafață de 3,58 hectare, cel mai mare din Slatina, va dispune de spații verzi generoase, dar și de foarte multe spații de agrement, unele dintre ele inexistente în acest moment în oraș. Proiectul de amenajare a noului parc include și construcția unei parcări și a unei străzi paralele cu Bulevardul A. I. Cuza. „Suprafața totală este de 35,800 metri pătrați și totalul lucrărilor este alcătuit din : spațiu verde, 23.000 metri pătrați, alei betonate, pistă pentru alergare de tartan, două locui de joacă noi, un teren de sport multifuncțional în suprafață de 500 metri pătrați, cu iluminat nocturn și o gradenă destul de mare. Arborii plantați sunt stejari, platani, tei și foarte multe flori.

Un lucru foarte important este că va avea supraveghere video pentru fiecare colțișor. Va fi și o parcare de 2.400 metri pătrați, aproximativ 200 de locuri de parcare. Pe lângă toate acestea vom amenaja și o stradă cu două benzi, care va străpunge din Artileriei și până pe strada Tunari”, a mai spus primarul Slatinei.

Articolul precedentImpact frontal între un autoturism şi un autocamion. Un bărbat şi-a pierdut viaţa – FOTO&VIDEO
Articolul următor58 blocuri din Slatina, anvelopate termic. Primăria vrea un contract-cadru pe patru ani pentru alte peste 300 de blocuri