Slătinenii pot începe să-şi plătească taxele locale pe anul 2021, începând cu 7 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Economice din subordinea Primăriei Slatina.

Directorul Alin Calotă a declarat că, până pe 7 ianuarie, se pot încasa doar taxele pentru emiterea actelor de identitate, taxe judiciare şi amenzi.

El a adăugat că, din acest an, şi firmele vor putea să-şi achite contribuţiile la bugetul local online, prin intermediul platformei ghiseul.ro.

„Având în vedere contextul în care ne aflăm cu toții privind pandemia COVID-19, resposabilitatea față de bugetul local a crescut de la an la an, și ne putem mândri cu încasări de peste 95% , încasări ce provin din impozitele pe clădiri, impozitele pe teren, impozitele auto și amenzi. De asemenea plățile online au crescut cu peste 74% , peste 1.780 de persoane au decis să-și achite obligațiile fiscale prin intermediul platformei electronice ghiseul.ro. Trebuie să menționez că de anul acesta am introdus posibilitatea achitării acestor obligații și pentru persoanele juridice”, a afirmat Alin Calotă.

Sursa: Realitatea de Olt