Firma de salubritate a Slatinei, Salubris pregătește punerea în funcțiune a depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni. Societatea a câștigat, în calitate de lider de asocierea, contractul de gestionare a platformei de depozitare și a celor patru stații de transfer de la Balș, Corabia, Caracal și Scornicești. Toate vor fi funcționale cel târziu în decembrie, potrivit conducerii firmei de salubritate.

Peste 100 de persoane vor lucra la sortarea deșeurilor și gestionarea lor pe platforma ecologică de la Bălteni, anunță directorul firmei Salubris, care a câștigat licitația pentru această componentă, de administrare a depozitului de gunoi. Societatea a comandat deja utilajele necesare pentru ca, cel târziu în decembrie, halda, dar și stațiile de transfer să fie puse în funcțiune. „Am dat comandă de utilaje, vrem să ne pregătim din timp, astfel încât, în momentul în care și societatea care colectează și transportă deșeurile va fi pregătită, să putem gestiona deșeurile din tot județul. Estimez că la cele patru stații de transfer și în depozit vor unde va 110 angajați. Din punctul nostru de vedere, totul va fi gata în noiembrie, cel târziu în decembrie”, a explicat Marius Sburliș, directorul firmei de salubritate.

Depozitul de la Bălteni a fost recepționat și este funcțional. Cei de la Salubris au făcut și probe, atunci când au preluat amplasamentul, după semnarea contractului. Acesta are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

Articolul precedentParlamentarii de Olt se raliază în spatele lui Stănescu: „Luptele interne, schimbările repetate de premieri și miniștri nu reprezintă acest partid“
Articolul următorPrimarii din Slatina și Caracal, în tabăra anti-Dragnea