Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, plutonierul major Sandu Cristian Coandă, din cadrul Gărzii Balş, a primit insigna onorifică „salvator de onoare” al județului Olt.

Subofiţerul a fost recompensat pentru modul exemplar în care a acționat pe timpul misiunii de salvare a unui bărbat surprins de un mal de pământ, în comuna Bobicești, în data de 5 iunie 2018.

La acea dată, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Bobicești, a fost salvat după ce un mal de pământ s-a surpat peste el, în timp ce lucra la extinderea unei rețele de canalizare. Malul nu fusese consolidat corespunzător.

Cristian Coandă are o experiență de peste 12 ani în cadrul ISU Olt și a participat la sute de misiuni în sprijinul populației.

Aceeaşi distincţie a primit-o şi plutonierul major Cătălin Adrian Gavrilă, pompier în cadrul Detașamentului Caracal, care în acest an a câștigat al zecea titlu de campion național la competiția de fotbal-tenis organizată de Asociația Sportivă a Pompierilor din România.

 

Articolul precedentOltenii se pregătesc de festival. Oana Sârbu, Cornel Undrea și Andrei Duban primesc invitații la Podul Olt
Articolul următorFestival anual de pescuit pe fonduri europene, în Olt