Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au confiscat aproximativ 270 de kilograme de carne care era vândută în condiţii insalubre, aplicând, totodată, sașe amenzi în valoare totală de 35.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că poliţiştii au depistat, duminică, șase agenți economici, din Slatina, care dețineau aproximativ 270 kilograme de carne, diverse sortimente, în vederea comercializării, fără a respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.

Totodată, unul dintre agenții economici deținea 126 de lei, pentru care acesta nu eliberase bonuri de casa clienților, sumă ce a fost confiscată.

Este vorba despre o shaormerie şi alte cinci unităţi fastfood.

„Polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, republocată , privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și o sancțiune, în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Cantitatea de aproximativ 270 kilograme de carne a fost confiscată și predată unei unități specializate, în vederea neutralizării.

 

 

Articolul precedentUltima speranţă pentru fosta poliţistă Melania Renghea să scape de închisoare
Articolul următorOferta locurilor de muncă din domeniul confecțiilor textile s-a triplat. Construcțiile, la polul opus