Elevi de la mai multe şcoli gimnaziale din Slatina vizitează, pe parcursul acestei săptămâni, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” cu ocazia evenimentului „Săptămâna meseriilor”.

 

„Săptămâna meseriilor” are ca scop promovarea învățământului profesional și tehnic, în general, și a modului de organizare și funcționare a învățământului profesional, în special, informare privind condițiile în care elevii pot avea acces la învățământul profesional și beneficiile acestei forme de pregătire.

Directorul Liceului „Alexe Marin”, Marian Croitoru, a declarat că acţiunea contribuie la orientarea școlară și profesională a elevilor din clasa a VIII-a, învățământ gimnazial, cu privire la oportunitatea continuării studiilor în învățământul profesional de stat.

„În această perioadă desfășurăm „Săptămâna meseriilor”. Este o acțiune organizată printr-un Ordin de ministru, sub patronatul Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Județean. Această săptămână presupune primirea în vizită a elevilor de la școli gimnaziale din Slatina și localitățile apropiate. Le prezentăm activitățile desfășurate de noi, avem și un film realizat de colegii mei. Elevii vizitează laboratoarele, atelierele și sunt îndrumați să urmeze cursurile școlii noastre”, a afirmat Croitoru.

Articolul precedentSalvatorii ISU Olt s-au alăturat campaniei „Luna Plantării Arborilor”
Articolul următorCe scria un jandarm oltean familiei sale, de pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial – DOCUMENTE