Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Florin Popa, a declarat luni că nu mai sunt locuri în Secţia de Boli Infecţioase sau la Terapia Intensivă COVID-19. Soluţia găsită de autorităţi este transferul tuturor cazurilor viitoare de coronavirus la Spitalul Municipal Caracal.

Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit deja Spitalul Slatina însă, potrivit medicului Florin Popa, diferenţa faţă de valurile anterioare este că în prezent formele bolii sunt medii sau grave. Cea mai mare unitate spitalicească din Slatina nu mai are locuri pentru bolnavii de COVID atât Secţia Boli Infecţioase, cât şi Terapia Intensivă fiind pline.

„Diferenţa între valul trei şi valul patru este una semnificativă. Dacă în valurile anterioare puteam să vorbim despre foarte multe cazuri cu forme uşoare sau asimptomatice, acum pacienţii care sunt internaţi sunt cu forme medii de boală sau severe. Toate locurile de la Boli Infecţioase şi de la Terapie Intensivă COVID sunt ocupate”, a declarat Florin Popa.

Soluţia găsită de autorităţi pentru numărul mare de pacienţi este transferul cazurilor viitoare la Spitalul Municipal Caracal, unde se vor trata doar cazurile de COVID. Deja, spitalul din sudul judeţului a externat pacienţii non-COVID sau i-a transferat la alte unităţi medicale.

„La momentul actual, Spitalul Caracal va trata numai COVID. Tot ce înseamnă pacienţi non-COVID fie au fost externaţi, fie au fost transferaţi către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru continuarea schemei de tratament. Urmează ca dânşii să ne comunice numărul de locuri disponibil, din toate compartimentele şi secţiile de la Spitalul Municipal Caracal. Analizăm o extindere a numărului de paturi pentru pacienţii COVID, şi la Slatina”, a mai declarat reprezentantul SJU Slatina.

Medicul Florin Popa a adăugat că singura soluţie împotriva pandemiei este vaccinul.

„Sunt cadre medicale sau pacienţi, care au fost vaccinaţi cu schema completă de vaccinare, care sunt internaţi. Dar, din cei 40 internaţi în această dimineaţă în Secţia Boli Infecţioase, doar doi erau vaccinaţi. În continuare, menţin ideea că vaccinul este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de această boală. Iar cei care sunt vaccinaţi şi sunt internaţi, în momentul de faţă, au o formă de boală medie”, a conchis medicul.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentLiviu Dragnea, anunțul care dinamitează Serviciile: La Vasile Dîncu a fost „sufrageria 2”. Discuția a degenerat foarte urât – Cine face jocurile, de fapt, în România?
Articolul următorFocar de COVID-19, la Secţia Cardiologie a Spitalului Slatina