Consilierii locali ai Slatinei au aprobat ieri un proiect de hotărâre care modifică regulamentul de depozitare a deșeurilor. Decizia vine în sprijinul direcțiilor aflate în subordinea Consiliului Local, care plătesc în prezent taxe de depozitare pentru a putea duce în Valea Urlătoarea deșeurile provenite din construcții.

Slătinenii, persoane fizice sau juridice care vor să ducă deșeurile provenite din construcții în depozitul de pe strada Văilor au de achitat o taxă de 10 lei pe tonă, la Direcția Administrarea Patrimoniului.

Până acum, taxa trebuia achitată și pentru deșeurilor provenite din lucrări publice. Spre exemplu, pentru molozul, criblura sau bordurile deteriorate, Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public îi plătește constructorului o taxă de depozitare, taxă pe care și firma de construcții la rândul ei o achită Direcției Administrarea Patrimoniului.

Pentru a evita aceste situații în care direcții din subordinea Consiliului Local își plătesc una alteia această taxă, autoritățile au decis să schimbe regulile. Astfel, deșeurile provenite din lucrări publice sunt depozitate gratuit în Valea Urlătoarea. Slătinenii vor plăti în continuare taxa de 10 lei pe tonă.

Articolul precedentNoi DETALII despre starea bărbatului surprins de un incendiu, la Şerbăneşti. Ce spun medicii
Articolul următorVeste IMPORTANTĂ pentru toţi dascălii din Olt. A fost publicată lista posturilor titularizabile, pentru acest an