Senatorul PSD Olt Siminica Mirea spune că măsurile anunţate de Guvern pentru plafonarea preţului la energie trebuie aplicate urgent și nu în luna aprilie.

Parlamentarul oltean a explicat că Partidul Social Democrat susține aplicarea și totodată completarea urgentă a masurilor anunțate de guvern, începând cu data de 1 februarie, și nu din aprilie. 

„Românii au nevoie ACUM de soluții reale pentru achitarea facturilor ACTUALE și a celor care vor urma să vină. În acest sens, acestor măsuri urgente, pe termen scurt, este absolut necesar să li se adauge cele structurale, care sunt menite să rezolve cauzele acestei crize, care afectează, în mod real, siguranța națională”, a spus parlamentarul.

Ea militează şi pentru „sancţionarea severă” a furnizorilor care refuză să aplice legea plafonării.

„Este inadmisibil ca facturile la curent sau gaz să-i lase pe cetățeni fără resursele necesare sau să-i pună în situația de a rămâne în întuneric sau în frig. Această uriașă criză nu trebuie lăsată să devină o catastrofă națională, iar PSD nu va ezita să ia măsuri și să ofere sprijin real cetățenilor. Aplicarea trebuie făcută de la 1 februarie, iar procedurile birocratice inutile eliminate urgent. De asemenea, sancționarea severă a furnizorilor care refuză să aplice legea plafonării și compensării este extrem de NECESARĂ. Prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, PSD a cerut și consideră extrem de necesară convocarea Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT)”, a conchis Siminica Mirea.

Articolul precedentToate școlile și grădinițele din România vor funcționa cu prezență fizică de luni
Articolul următorAvertizări meteo pentru mai multe județe din țară