Episcopia Slatinei și Romanaților derulează și anul acesta campania socială „Ajută și tu un școlar”, prin intermediul căreia se colectează rechizite pentru elevii nevoiași. În fiecare biserică  enoriașii pot lăsa cărți, caiete, ghiozdane și alte obiecte de papetărie care vor ajunge la copii la începutul anului școlar. Anul trecut, peste 2.800 de copii din județ au primit rechizite în cadrul acestei campanii.

Preoții din Olt își dau mâna să ajute copiii din familiile nevoiașe să meargă la școală. Până pe 15 septembrie strâng rechizite în fiecare lăcaș de cult, în cadrul campaniei „Ajută și tu un școlar!”, aflată la a treia ediție.

Preoții și oamenii Bisericii vor fi primii care vor dona rechizite. Enoriașii le vor urma exemplul, iar la finalul campaniei tot preoții vor distribui rechizitele donate către familiile nevoiașe. „Este o campanie menită să sprijine copiii fără posibilități materiale, cu scopul de a preveni abandonul școlar. În fiecare parohie există un colț în care preotul și credincioșii aduc rechizite și încălțăminte pentru copiii nevoiași. Acestea vor fi distribuite de preoți, pentru că ei cunosc cel mai bine familiile vulnerabile din parohie”, a spus preotul Constantin Aldea, consilierul social al Episcopiei Slatinei.

Rechizitele vor face fericiți mii de copii, care vor merge la școală cu ghiozdane, caiete, culori sau carioci noi, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, când campania a avut ecou în tot județul.

Episcopia Slatinei și Romanaților ajută și copiii cu dizabilități din județ. Anul trecut au primit rechizite în valoare de 25.000 lei, prin implicarea preoților din tot județul.

Articolul precedentJandarm oltean, în misiunea NATO din Afganistan
Articolul următorNumărul elevilor din Olt a scăzut, mai multe clase fiind desfiinţate sau comasate