Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare anunță că a finalizat noi lucrări de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, în Olt. Până la sfârșitul săptămânii vor porni două din cele 4 stații retehnologizate pe Terasa Caracal, iar în curând amenajarea Bucșani-Cioroiu va funcționa la capacitate maximă.

De anul viitor, vom avea suprafețe mai mari irigate, în Olt. Noi amenajări principale au fost modernizate și vor fi puse în funcțiune. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat prima serie de lucrări de retehnologizare la amenajarea Terasa Caracal. De asemenea, amenajarea Bucșani-Cioroiu, pornită anul trecut, funcționează acum la capacitate maximă. Și la Stația de punere sub presiune Celei a fost pornit un agregat care pompează apă pe amenajarea Ianca-Potelu. Astfel, numărul hectarelor irigate ar putea ajunge la 30.000 până la sfârșitul anului. „Rezultatele se văd, pe suprafețele irigate. Până acum, cei mai mulți dintre fermierii care au irigat sunt din rândul celor care practică agricultura pe suprafețe extinse”, a explicat Cristi Vruse, director ANIF Caracal.

Și legumicultorii s-au convins că un sistem de irigații crește semnificativ producțiile și au luat apă din canalele ANIF. „Pe Priza Strejești am avut legumicultori care au irigat și anul acesta, ca și anul trecut, deci avem continuitate și acesta e un lucru bun, care demonstrează eficiența irigațiilor și în acest domeniu”, a mai explicat directorul ANIF Caracal.

Legumicultorii, dar și cei care investesc în culturile de cereale din zona de sud a județului își vor putea crește și ei producțiile. De anul viitor va fi pusă în funcțiune și Terasa Corabia, aflată și aceasta în retehnologizare. Tot ce trebuie să facă agricultorii este să își pună la punct sistemele secundare, astfel încât să poată duce apa către plante.

Articolul precedentIPJ Olt: Amenda pentru alertarea falsă şi apelul fals la 112 a crescut până la 5.000 lei
Articolul următorO nouă răpire în Olt: Tânără luată cu forţa de pe o stradă şi băgată într-o maşină