Se lucrează intens pe șantierul din centrul Slatinei, acolo unde se reface zona de promenadă din apropierea statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Muncitorii amplasează sistemului care va topi zăpada de sub alei, investiție realizată în premieră la Slatina.

Începute la finalul lunii septembrie, lucrările de renovare au avansat rapid. Constructorii au de reamenajat toată această suprafață de la intrarea pe Esplanadă, proiectul incluzând refacerea aleilor și a spațiilor verzi, montarea de bănci și pavaje noi, sistem de iluminat modern, dar și o instalație de topire a zăpezii. „Până în prezent a fost montat sistemul de irigații, sistemul de iluminat, au fost turnate gradenele, se lucrează la montarea sistemului de degivrare ce va acoperi 1500 mp de alei, a fost ridicată statuia, care urmează să aibă un nou soclu, mult mai jos decât cel vechi. Lucrarea intra in linie dreapta, după refacerea soclului urmează să umplem cu pământ gradenele, montarea de borduri și pavele, plantarea de arbori si arbuști , însămânțarea cu gazon și montarea noului mobilier urban”, a spus Alexandru Berechet, purtătorul de cuvânt al Dezvoltare Urbană Slatina.

Sistemul de topire a zăpezii va fi pus în funcțiune în această iarnă, autoritățile urmând să  instaleze rezistențe electrice similare și pe Esplanadă, dacă cele din noul parc își vor dovedi eficiența. „ Este un proiect pilot, încercăm să vedem cum va funcţiona. Există nişte impedimente pentru că e un consum de energie destul de mare şi nu avem în zonă un PTCZ, dar încercăm să găsim altă soluţie. Vedem cum va funcţiona la iarnă. Esplanada va fi gata în primăvară spre vară şi dacă totul merge bine cu sistemul de degivrare şi nu va trebui să băgăm maşini mari ca să scoatem zăpada, acelaşi lucru îl vom face şi pe Esplanadă”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Reprezentanții firmei de spații verzi speră că lucrările se vor finaliza până la 1 decembrie, astfel încât ceremoniile de Ziua României să fie găzduite în acest părculeț unde se află și statuia domnitorului Cuza.

Articolul precedentPeste patru milioane de euro, fonduri europene pentru o grădiniţă din Corabia
Articolul următorUn bătrân din Olt a murit, la zece zile după ce a fost bătut cu bestialitate şi lăsat în frig o noapte întreagă