Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina va fi refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că proiectul de reamenajare va fi gata până la 1 decembrie, când în zonă vor fi organizate manifestări pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Lucrările sunt efectuate de firma Dezvoltare Urbană Slatina, care administrează spaţiile verzi din municipiu.

Edilul a prezentat noul concept al zonei urbane, cu pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

„Am demarat primul pas din marele proiect al Esplanadei Slatina. Refacem zona de la statuia domnitorului A.I. Cuza, termenul de finalizare fiind 1 decembrie, când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Vrem ca acest colţ şi întreaga Esplanadă să fie total pietonală, să nu mai avem acces cu nicio maşină şi să mutăm toate festivalurile de aici, în zona pe care o vom amenaja la unitatea militară. Esplanada trebuie să fie o punte de legătură între Oraşul de Jos şi cel de Sus pentru că la această oră, parcă există o barieră mentală. Oamenii nu vor să coboare, iar Expo Parcul este superb. În noul proiect al Esplanadei vrem să facem o întrepătrundere între Expo Parc, Esplanadă şi Oraşul de Sus”, a declarat Moţ.

El a adăugat că în acelaşi fel va fi amenajată şi Esplanada, acest proiect fiind încă faza de aprobare a documentaţiei.

„Începem de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu acelaşi gen de proiect pe care îl vom continua pe Esplanadă. Ne-am inspirat şi de la cetăţeni şi vrem să încercăm o coborâre spre Expo Parc fără acele gradene care practic blochează toată priveliştea Expo Parcului”, a conchis Emil Moţ.

Articolul precedentTrei persoane rănite într-un accident, la Baldovineşti
Articolul următorE oficial! Un restaurant celebru vine la Slatina. Primăria a semnat contractul de concesiune