O atenţionare meteorologică de precipitaţii şi intensificări ale vântului a fost emisă, luni, fiind afectat şi judeţul Olt.

Potrivit ANM, atenţionarea este valabilă în intervalul 11 martie, ora  21.00 – 12 martie, ora 11.00, fenomenele vizate fiind precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 litri pe metrul pătrat și local 15-20 litri pe metrul pătrat. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 kilometri pe oră, iar pe litoral de până la 60-70 kilometri pe oră.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Potrivit sursei citate, temporar vântul va avea viteze de 50-60 kilomeri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1.500 m de peste 70 kilometri pe oră, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

Articolul precedentFonduri europene de peste un milion de euro pentru reabilitarea a două grădiniţe din Olt
Articolul următorTradiţii, înainte de intrarea în Postul Paştelui. Tinerii din Olt aprind focuri imense şi strigă fetele „peste sat“ – FOTO