Fostul coordonator şi fondator al Pro România Olt, Silvian Dan, se numără printre cei care vor îngroşa rândurile PNL, o decizie în acest sens urmând a fi luată în şedinţa Biroului Executiv al PNL de luni.

Liberalii se reunesc în ședința Biroului Executiv al PNL, iar pe ordinea de zi au trecut „protocolul de îngrobare a grupului social-liberal”. Practic, demisionarii din Pro România, printre care şi Silvian Dan, vor trece în grup la PNL, în frunte cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, cei care vor deține funcțiile de vicepreședinți la nivel național ai PNL.

Silvian Dan nu mai conducea organizaţia judeţeană a Pro România după ce fostul preşedinte ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a preluat şefia, la scurtă vreme după înscrierea în acest partid.

Potrivit unor surse politice, lui Silvian Dan i s-a reproşat că ar fi un apropiat al lui Daniel Costantin, unul dintre parlamentarii Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban, în ciuda faptului că Victor Ponta s-a opus acestui lucru.

Silvian Dan este un fost membru al PDL Olt, pe vremea când democrat-liberalii erau conduşi de Darius Vâlcov. Mai mult, sediul găsit de Dan pentru organizaţia judeţeană a Pro România a fost într-un imobil ce aparţine firmei Aceti, despre care procurorii DNA susţin că era controlată tot de fostul primar al Slatinei şi senator de Olt.