Peste şapte mii de elevi din judeţul Olt din clasele a XI-a şi a XII-a susţin, astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română, în cadrul simulării examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, susţin simularea 3.715 elevi de clasa a XI-a şi 3.985 elevi de clasa a XII-a.

Simularea bacalaureatului continuă, miercuri, cu proba obligatorie a profilului şi joi cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a.

Pe 29 martie vor fi comunicate rezultatele.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care „asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli, se mai explică în comunicat.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.pp

Articolul precedentLemne transportate ilegal, la Pleşoiu. Reacţia poliţiştilor
Articolul următorSchimbări în programul Direcției Economice Slatina. Se prelungește termenul limită de plată a impozitelor