Sistemul de semaforizare amplasat de Compania Națională de Drumuri pentru fluidizarea traficului din Balș va fi pus în funcțiune mâine dimineață, la ora 9.00. Timp de o lună, mașinile și pietoni vor circula după timpi prestabiliți, pentru ca sistemul să poată măsura intensitatea traficului și să funcționeze apoi în sistem inteligent.

De mâine dimineață, de la ora 9.00, circulația pe strada Nicolae Bălcescu, din Balș ar trebui să se desfășoare cu respectarea indicațiilor semafoarelor. Sistemul montat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va funcționa în prima fază cu intervale de timp fixe pentru șoferi și pietoni. „Timp de o lună, va fi semaforizare simplă, cu ciclu de timp prestabilit. În această lună, sistemul filmează și înregistrează date și vede fluxurile de trecere la anumite ore și începe să calculeze timpii optimi. În funcție de asta, sistemul va stabili timpii ulteriori. În plus, pietonii vor avea ca variantă un buton pe care pot apăsa în cazul în care vor să traverseze, urmând să se calculeze timpul de așteptare în funcție de intensitatea traficului în momentul respectiv”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Proiectul de amplasare a semafoarelor inteligente la Balș face parte dintr-o investiție a Direcției Regionale de Drumuri Craiova, în care este inclusă și semaforizarea orașului Filiași. Costurile sistematizărilor se ridică la 1,3 milioane lei.

Articolul precedentOlt: Biciclist accidentat de un șofer începător care a fugit de la fața locului- FOTO
Articolul următorBiciclist băut, accident de cascadorii râsului pe un drum din Olt