Pentru a urmări și a folosi mai eficient imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, Poliția Locală Slatina a angajat specialiști IT. Schimbarea s-a dovedit eficientă, după ce informaticienii care analizează imaginile au depistat detalii importante care i-au ajutat pe oamenii legii în situații limită.

Folosit eficient, sistemul video este un ajutor real atât pentru autorități cât și pentru anchetatori. Convinși de acest lucru, reprezentanții Poliției Locale Slatina au hotărât să angajeze informaticieni care să știe să depisteze și să furnizeze detalii de pe imaginile surprinse de camerele din oraș. Trei specialiști IT lucrează în dispeceratul video am orașului, iar munca și priceperea lor încep să dea roade. „În foarte multe situații în care nu s-au găsit soluții, datorită intervenției acestor colegi ai noștri pe camere video au putut să ducă la lămurirea multor situații, pornind de la contravenții, până la infracțiuni. Zilele trecute, prin folosirea eficientă a acestui sistem de supraveghere video, am putut să furnizăm organelor de drept informații valoroase pentru depistarea unor persoane suspecte că au săvârșit infracțiuni de loviri sau furt”, a  explicat Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Autoritățile vor să extindă sistemul video al orașului și să achiziționeze încă 60 de camere.

Articolul precedentCum arăta Slatina în anii în care tablourile uriaşe ale lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu erau pe Dealul Grădişte din Slatina – FOTO
Articolul următorCând începe reabilitarea Podului Olt. Anunţul a fost făcut