Peste 90% dintre slătineni şi-au achitat taxele şi impozitele locale, aferente anului 2021, potrivit informaţiilor remise de Direcţia Generală Economică din subordindea Primăriei Slatina. Plăţile online au crescut cu mai bine de 65%.

Potrivit directorului instituţiei, Alin Calotă, este vorba despre peste 25.000 de contribuabili persoane fizice şi peste 1.700 de firme.

„Pana la această dată, încasările au depăşit pragul de 90%, încasări provenite din principalele categorii de impozitare – impozitul pe clădiri, teren şi mijloacele de transport. Peste 25.000 de contribuabili persoane fizice s-au prezentat la ghişeele Direcţiei Economice pentru a-şi achita obligaţiile fiscale, din care peste 22.000 au beneficiat de bonificaţia acordată de Primăria Slatina de 10%. În cazul persoanelor juridice, peste 1.700 de firme şi-au achitat aceste obligaţii, din care peste 600 au beneficiat de reducerea acordată de primărie”, a declarat Calotă.

El a adăugat că, pe platforma online ghiseul.ro, s-a constatat o creştere de peste 65% a celor care au achitat prin intermediul acestei aplicaţii. În total, este vorba despre peste 2.000 de persoane au ales să-li  achite obligaţiile fiscale online.

Totodată, potrivit directorului Alin Calotă, Compartimentul de executare silită din cadrul Direcţiei a emis 5.420 somaţii şi titluri executorii pentru persoanele care au omis achitarea impozitelor sau amenzilor. Astfel cei executati silit au avut popriri pe veniturile lor sau sechestru pe bunuri, până la achitarea obligaţiilor fiscale.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 noiembrie: peste 7.500 de cazuri noi, aproape 500 de decese
Articolul următorDeputat PSD: Pentru noi, faptul că intrăm acum la guvernare, politic vorbind, nu este niciun avantaj