Peste o sută de milioane de lei este suma pe care Primăria Slatina a reuşit să o atragă din fonduri europene, până acum, în exerciţiul bugetar 2014-2020.

Potrivit primarului Emil Moţ este vorba despre şase proiecte pentru care deja s-a semnat contractul de finanţare. Printre acestea se numără achiziţia de autobuze electrice, reabilitarea de şcoli sau realizarea de piste pentru biciclişti.

„Cele mai recente contracte de finanţare pe fonduri europene pe care le-am semnat, săptămâna trecută, sunt „Reabilitarea Liceului Tehnologic PS Aurelian din municipiul Slatina” şi „Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice”. La ora aceasta, municipiul Slatina are semnate şase contracte pe fonduri europene: iluminatul public, sistemul integrat de plată – care înseamnă absolut toate obiectele de inventar, sistemele de plată pentru tot ce înseamnă transportul public în comun la Slatina, staţii de transport călători – cele 45 de staţii care vor fi modernizate şi reabilitate şi pistele pentru biciclete, pe lângă cele două despre care am vorbit la început. Valoarea totală acestor şase proiecte este de 76 milioane lei, din care nerambursabili sunt 65 milioane de lei. Sunt bani pe care Slatina îi atrage de la Uniunea Europeană”, a declarat Emil Moţ.

Primarul a adăugat că Slatina este beneficiar al încă unui proiect cu fonduri europene, derulat de Ministerul Dezvoltării.

„La acestea, se mai adaugă un proiect pe care Slatina îl are în colaborare cu MDRAP pentru achiziţia alte opt autobuze electrice, în valoarea de 27 milioane lei. Cu aceste autobuze, ajunge undeva la peste 100 milioane lei, fonduri europene atrase de Primăria Slatina”, a mai spus edilul.