Slatina este unul din cele 2.800 de municipii din Europa care va beneficia de un voucher de 15.000 de euro pentru instalarea de echipamente WiFi în oraș. Alte 223 de localități din România vor beneficia de fonduri în cadrul aceluiași program finanțat de Comisia Europeană.

De anul acesta, Slatina va avea internet WiFi gratuit în parcuri și în alte zone de agrement. Municipalitatea a reușit să obțină finanțare în cadrul proiectului „WiFi4EU”, derulate de Comisia Europeană. Autoritățile locale vor beneficia de un voucher în valoare de 15.000 de euro, care va putea fi folosit pentru achiziționarea și instalarea de echipamente WiFi. Slatina se alătură astfel altor 223 de localități din România și altor aproape 2.800 de localități din Europa care primesc bani de la Comisia Europeană cu această destinație.

Proiectul este bugetat cu 120 milioane de euro pentru perioada 2017 – 2019 şi este dedicat administrațiilor locale. Primăriile au și ele anumite obligații pe care și le asumă o dată cu implementarea proiectelor. Se obligă să realizeze mentenanța acestor echipamente și să plătească abonamentul lunar la furnizorul de internet pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

 

Articolul precedentPrimii bebeluși născuți în 2019 sunt trei băieței
Articolul următorFamilie din Slatina, aproape de tragedie, la început de an. Un incendiu a distrus o anexă – VIDEO