Slătinenii care au acumulat datorii la bugetul local pot să şi le achite fără să mai plătească penalizările, termenul până la care pot să-şi anunţe această intenţie expiră la 15 decembrie.

Potrivit datelor remise de Direcţia Generală Economică din subordinea Primăriei Slatina, 19 slătineni au depus cereri să fie iertaţi de penalizări şi să-şi achite suma datorată bugetului locale. În aceeaşi situaţie se regăsesc 11 societăţi comerciale.

Destinatarii reglementării aprobate de legislativul local, luna trecută, sunt debitorii persoane juridice, persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligaţii fiscale principale restante sub un milion de lei, precum şi debitorii persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, unităţi administrativ teritoriale ori instituţii publice, care au obligaţii principale restante, la data de 31 decembrie 2018, de un milion de lei sau mai mari.

Nu intră sub incidenţa prevederilor, debitorii care se află în insolvenţă şi nici cei care se află în dizolvare, potrivit prevederilor legale.

Procedura de urmat pentru a beneficia de facilităţile fiscale presupune ca toţi contribuabilii interesaţi să beneficieze de efectele actului normativ să notifice organul fiscal, adică Direcţia Generală Economică a Primăriei Slatina, cu privire la intenţia lor, până cel târziu în data de 15 decembrie 2019.

După efectuarea verificărilor de către organul fiscal cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea facilităţii şi comunicarea certificatului de atestare fiscală debitorului, se va dispune ca toate accesoriile care pot face obiectul anulării să se amâne la plată, iar debitorul va formula ulterior o cerere de anulare a accesoriilor.

Condiţia pentru soluţionarea favorabilă a cererii este plata, după cum urmează: 1. a tuturor obligaţiilor fiscale principale , restante la 31 decembrie 2018, inclusiv; 2. a tuturor obligaţiilor fiscale principale şi accesorii cu termene de plată, cuprinse între 1 ianuarie 2019 – 15 decembrie 2019, inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, 3. beneficiază de facilitatea fiscală şi contribuabilii care au efectuat, anterior datei de 31 decembrie 2018, plata tuturor obligaţiilor fiscale principale restante şi care nu mai figurează cu obligaţie principală, ci numai cu accesorii.

Cererea de anulare a accesoriilor se face după efectuarea plăţii, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019, inclusiv.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, dacă toţi contribuabilii şi-ar achita sumele datorate, conform prevederilor proiectului de amnistie, la bugetul local ar ajunge aproximativ 12 milioane de lei.

Articolul precedentDirecția Silvică Olt, vânzări record de păstrăv, la Ianca
Articolul următor31 de primării din Olt semnează contracte pentru drumuri, apă și gaze