Compania de Apă a dat startul acțiunilor de montare a unor guri suplimentare de scurgere a apelor pluviale. Sunt vizate în special zonele din apropierea trecerilor de pietoni unde se formează bălți pe asfalt. În perioada următoare vor începe astfel de lucrări și pe Bulevardul A. I. Cuza, inclusiv în zona zebrelor denivelate.

După ce au analizat străzile din oraș pe care se formează bălți mari atunci când ploua și după ce au adunat toate sesizările venite din partea slătinenilor, angajații Companiei de Apă au început lucrările. Vor să amplaseze guri suplimentare de scurgere sau să le mute pe cele existente, astfel încât să fie redusă cât mai mult cantitatea de apă pluvială rămasă pe asfalt. „În unele zone se acumulează apă în timpul precipitațiilor, care creează disconfort în special pietonilor, mai ales în zone de treceri de pietoni, astfel încât în ultima perioadă am început să montăm sau să reamplasăm guri de preluare a apelor pluviale pentru a reduce acest disconfort”, a spus Florea Rață, director CAO, sediul secundar Slatina.

Muncitorii au grijă să aducă de fiecare dată strada la stadiul inițial și să creeze un disconfort minim în trafic, spun reprezentanții CAO.

Mai multe lucrări de acest gen au fost deja executate în Slatina, iar în perioada următoare se va interveni și pe Bulevardul A. I. Cuza. „Suntem la intersecția străzilor Unirii cu Primăverii, unde am montat 2 guri și urmează să turnăm beton. Este a șaptea zonă în care intervenim și in perioada următoare vom interveni și pe Bulevard, pentru că am constatat că în anii anteriori că se acumulează apă la nivelul acelor obstacole”, a mai spus directorul CAO Slatina.

Probleme similare sunt și pe strada Drăgănești, sub pod, aproape de zona industrială. Pentru acest tronson, specialiștii CAO vor să experimenteze o altă soluție tehnică, pe care o preiau din străinătate.

 

Articolul precedentTânăr mort în accident la Jitaru. A intrat cu mașina sub roțile unui TIR/ FOTO
Articolul următorPrimarul Slatinei, vizită pe șantierul noului parc. Când va fi gata lucrarea