Se schimbă radical sistemul de semaforizare din Slatina, anunță autoritățile care pregătesc un proiect pe fonduri europene pentru achiziționarea de semafoare inteligente. Acestea vor funcționa în funcție de intensitatea traficului și vor fi monitorizate videi dintr-un dispecerat al Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public.

Autoritățile din Slatina pregătesc un proiect care promite să scape șoferii de așteptarea lungă și uneori inutilă la semafor. Culoarea verde pentru mașini se va instala în funcție de intensitatea traficului, măsurată de senzori amplasați în asfalt.

Traficul va fi supravegheat în permanență printr-un sistem video achiziționat în cadrul aceluiași proiect. Șoferii care nu vor respecta culorile semaforului vor plăti.

„Sistemul ca noutate constă în eliminarea cronometrelor și updatarea unei soluții cu niște senzori amplasați în asfalt, care, în funcție de lungimea coloanei de mașini, vor da drumul mult mai repede ambuteiajului. O altă noutate este amplasarea de camere video pentru detectarea celor care forțează regulile rutiere și a unui sistem de control conectat la internet”, a explicat  Daniel Murguleț, șef birou DASIP Slatina.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați, următoarea etapă fiind solicitarea fondurilor europene necesare acestei investiții. „Deocamdată ne aflăm la stadiul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate. Acest studiu stă la baza viitoarei investiții pentru care se încearcă obținerea de fonduri europene”, a mai spus reprezentantul DASIP.

Sistemul de semafoare inteligente este unul din proiectele incluse în studiul de mobilitate al Slatinei. Tot aici sunt propuse achiziționarea de biciclete și autobuze electrice, modificarea programului și traseelor autobuzelor și modernizarea tuturor străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun.

Articolul precedentAproape 50 de şoferi din Olt au rămas fără permisul de conducere. Peste 800 de amezi aplicate de poliţişti
Articolul următorOlteni admişi la Şcoala de Poliţie Câmpina