Se fac ultimele pregătiri în școli, înainte de începerea anului școlar. Dascălii redecorează sălile de clasă, muncitorii sunt pe ultima sută de metri cu renovările, astfel încât luni dimineața cei mici să fie întâmpinați în cele mai bune condiții. În Slatina, municipalitatea a alocat anul acesta peste șapte milioane de lei pentru investiții și reparații în unitățile de învățământ, dar și ghiozdane și rechizite pentru elevii de la clasa pregătitoare

În școlile din Slatina mai sunt puține lucruri de pus la punct până luni, când începe noul an școlar. În clase, pereții au fost decorați cu personaje din povești și figurine în culori vesele, astfel încât cei mici să petreacă orele de școală într-un cadru cât mai prietenos.

Primăria Slatina a alocat, la începutul anului, 15,78 milioane lei pentru cheltuieli de funcționare, dar și pentru investiții și reparații. Fiecare școală și-a pregătit documentația și a supravegheat lucrările, indicațiile autorităților fiind ca totul să se termine până la începutul anului școlar. „Și anul acesta au fost alocate 6,1 milioane lei pentru investiții și 1,2 milioane pentru reparații. O parte din unitățile de învățământ sunt gata la începutul acestui an școlar cu investițiile sau reparațiile pentru care le-au fost alocate sume”, a spus Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Acolo unde investițiile nu s-au putut finaliza pe durata vacanței, directorii vor avea grijă ca lucrările să nu afecteze buna desfășurare a cursurilor, spun autoritățile. „Sunt, din păcate, și câteva unități de învățământ la care, predominant pe partea de investiții, a durat mai mult documentația tehnică, iar în momentul de față se pot apuca de investiții. Toți au termen ca până la finalul anului să finalizeze aceste reparații sau investiții, fără să împiedice buna desfășurare a cursurilor elevilor”, a mai spus administratorul public.

Elevii de clasa pregătitoare din Slatina vor găsi pe bănci ghizdane noi, complet echipate, oferite de municipalitate.

Articolul precedentCaracalul vrea să atragă investitori. O pasarelă auto și un parc industrial, pe lista prioritară de investiții
Articolul următorAcțiune de căutare a unui tânăr din Curtea de Argeș, înecat în Olt la Drăgănești – FOTO&VIDEO