Primăria Slatina construieşte parcări noi pe strada Arcului şi pe strada Crişan, indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiţii fiind aprobaţi deja de aleşii locali.

Pentru construirea parcării pe strada Arcului, municipalitatea investeşte 478.963,04 lei, fără TVA, iar durat lucrărilor ar urma să fie de trei luni. Suma alocată pentru parcarea de pe strada Crişan este de 315.392,62 lei, fără TVA, durata de realizare a investiţiei fiind aceeaşi.

Reprezentanţii municipalităţii au motivat necesitatea celor două investiţii de faptul că, în prezent, spaţiile de parcare sun vechi şi au capacitatea redusă, fără a mai corespunde traficului rutier actual.

Tot la capitolul parcări, Primăria Slatina va construi o parcare subterană, cu două spaţii de recreere, în locul piscinei devenite insalubre din cartierul Eugen Ionescu.

Potrivit documentaţiei aprobate, valoarea totală a investiţiei fără TVA este de 14.270.941,28 lei din care construcţii şi montaj 11.716.095,58 lei. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Parcarea va avea dimensiunile de 37,80 m x 54,40 m, ocupând o suprafaţă de 2.056,32 metri pătraţi cu un număr de 80 locuri de parcare.

Totodată, vor fi create două spatii de recreere cu suprafaţă relaxare din tartan de culoare bleu. Pentru fiecare spatiu de recreere a fost prevăzut câte un coş de baschet.

Între cele două spaţii se va amplasa o jardinieră din beton ce se va placa cu granit.

Tot acolo se va realiza şi un spaţiu de joacă pentru copii, alte zone de relaxare şi două alei. Se vor amenaja spaţii verzi şi va fi amplasat mobilier urban.